Tokyo Team

Tokyo Team on sulkapallon olympiavalmennusryhmä.

Tokyo Teamin tavoitteena on saada kaksi sulkapallon pelaajaa ja sekanelinpelipari seuraaviin Tokiossa 2020 pidettäviin kesäolympialaisiin sekä EM-mitali Tokion olympiadilla.

Tokyo Teamin toimintaa rakennetaan kansainväliselle tasolle yhteistyöllä pelaajien, valmentajien, seurojen, Olympiakomitean ja Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian Urhean kanssa.

Tokyo Team -hankkeessa luodaan järjestelmä, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen valmentautumisen. Järjestelmä ohjaa ja motivoi tulevaisuudessa nuoria pelaajia valitsemaan huippu-urheilijan uran.

Tokyo Teamiin kuuluu viisi pelaajaa, joiden kelpoisuutta ryhmän jäsenenä arvioidaan puolen vuoden välein. Pelaajat ovat kaksinpelaajat Airi Mikkelä, Kalle Koljonen, Eetu Heino sekä sekanelinpelipari Anton Kaisti & Jenny Nyström.

Ryhmän valmentajina toimivat Anu Nieminen ja Imam Teguh Santoso. Heidän lisäkseen Tokyo Teamiin kuuluvat valmentautumisen eri alojen asiantuntijat. Näitä pelaajille räätälöityjä ratkaisuja ovat laji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi muun muassa psyykkinen ja ravintovalmennus sekä fysio- ja lääkäripalvelut.

Tokyo Team -projektin taloudellisista haasteista vastataan erilaisilla yritysyhteistyömuodoilla.