Mun sulka – Anton Kaisti

8-vuotias Anton Kaisti aloitti sulkapallon isän jalanjäljissä. Lapsena hän harrasti myös jalkapalloa viiden vuoden ajan.

-Pelasin molempia yhtä aikaa hetken, mutta ylä-aste iässä aloin keskittyä vain sulkikseen. Vasta lukioikäisenä aloin oikeasti ajatella ammattiurheilun mahdollisuutta, Anton kertoo.

Anton niitti menestystä kotimaisissa kisoissa jo nuorena voittamalla 19-vuotiaiden triplasuomenmestaruuden vuonna 2011, jolloin hän taisteli kultaa miesten kaksinpelistä, miesten nelinpelist ja sekanelinpelistä.

-Tullakseen hyväksi sulkapalloilijaksi pitää olla fyysinen, mutta pitäisi osata lukea peliä myös, se tärkeää.

Anton tiedostaa, että menestys vaatii kovaa harjoittelua  ja lisäksi pitää kisata ympäri maailman kovissa kisoissa, jotta tavoitteet saavutetaan. Hyvän porukan kanssa matkustaminen kisamatkoille onkin yksi Antonin lempiasioista sulkapallossa ja tällaisiin reissuihin liittyy parhaat muistot.

Yksi Antonin tärkeimmistä tavoitteista on Tokion olympialaisissa menestyminen ja hän onkin valmis tekemään kovasti töitä, jotta tavoite saavutetaan. Yhtenä Antonin tulevaisuuden tavoitteista on jossain vaiheessa kuulua maailman parhaimpiin sulkapallonpelaajiin. Hän pitää vahvuuksinaan vahvoja lyöntejä. Liikkumisesta Anton löytää kuitenkin vielä parantamisen varaa. Antonin mielestä sulkapallossa on hienoa se, että aina on jotain mitä voi omassa pelaamisessaan kehittää, jolloin treenaaminen ei käy tylsäksi.

-Parasta on se, että aina voi kehittyä paremmaksi.

Anton Kaisti  on saavuttanut  kansainvälistä menestystä sekanelinpelissä parinsa Jenny Nyströmin kanssa. Hän edustaa Helsingfors Badminton Clubia (HBC). Tämän lisäksi hän hakee kansainvälisen tason harjoitusta ja pelejä BC Adliswilstä Sveitsistä. Anton ja Jenny ovat pelanneet parina vuodesta 2010 alkaen ja välissä pidetyn muutaman vuoden tauon jälkeen yhteistyö on lähtenyt taas hyvin käyntiin. Jenny ja Anton voittivat paussin jälkeen neljä kansainvälistä mestaruutta muutamassa kuukaudessa. Molemmilla on kuusi SM-kultaa sekanelinpelistä. Lisäksi Antonilla on miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014.

Anton teini-iässä skarppina rajatuomarina. 

Seuraa Antonia:

https://www.facebook.com/JennyAntonTokyo2020/

https://www.instagram.com/antonkaisti/

http://bwfbadminton.com/player/83131/anton-kaisti

SKABA! Näytä Tokyo Teamille paras kikkasi postaamalla lyhyt videoklippi Facebookiin tai Instagramiin hastagilla #kikkaasulkaa
Osallistua voit 19.11 saakka. Tämän jälkeen Tokyo Teamin pelaajat valitsevat voittajan, joka palkitaan superhienolla Yonexin mailalla ja mailakassilla. Kaikkien videon postanneiden kesken arvotaan myös yksi Yonexin mailakassi. Nyt on aika näyttää hulluimmat temput ja hauskimmat kikat. Lähde messiin! #minisulkis#kikkaasulkaa #munsulka#sulkapallo#badminton Yhteistyössä Yonex Finland.