Yonex Dutch Openissa tiukkoja matseja

Olympiavalmennusryhmä Tokyo Teamin pelaajat Eetu Heino, Kalle Koljonen, Airi Mikkelä, Anton Kaisti ja Jenny Nyström osallistuivat Yonex Dutch Openiin tänään keskiviikkona. Heidän lisäkseen turnaukseen matkasivat maajoukkuepelaajat Iikka Heino, Henri Aarnio ja Sonja Pekkola.

Miesten kaksinpelissä otteluvuorossa ensimmäisenä oli Kalle Koljonen, joka sai vastaansa Irlannin Joshua Mageen. Koljonen dominoi ottelua suvereenisti ja voitti Mageen erin 21-8 21-16. Kalle pelasi seuraavan ottelunsa päivän päätteksi. Peli Hollannin Erik Meijisiä vastaan päättyi isäntämaan voittoon erin 21-16 21-11. Koljonen edustaa Espoon Sulkapallo-Badmintonia (ESB) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Kaudella 2016-2017 hän saavutti viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle voitti lisäksi miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuonna 2016. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Team Skælskør-Slagelse.

-Päivän ensimmäinen matsi sujui ihan hyvin. Ei ollut ongelmia missään vaiheessa peliä, vaikka toinen erä oli puoleen väliin asti pisteittäin tiukkaa, Kalle kommentoi.

Eetu Heino pelasi ensimmäisen ottelunsa Sveitsin Mathias Bonnyä vastaan. Heino voitti ottelun selvin lukemin 21-16 21-13.

-Peli meni suunnitelmien mukaan ilman isompia ongelmia. Hyvä ja ehjä peli alusta loppuun, Eetu kommentoi

Toisen ottelunsa Heino pelasi ruotsalaista Felix Burestedtia vastaan. Burestedt oli tänään piirun verran parempi. Hän voitti ottelun erin 21-16 24-22.

-Tiukka peli. Osittain hyvää peliä ja osittain huonoa itseltä. Vaikeaa on ollut kolme viimeistä kisaa. Palaan nyt takaisin treenaamaan, että saisin pienet virheet pois, Eetu kertoi toisen ottelun jälkeen.

Espoo Sulkapallo-Badmintonia (ESB) edustava Eetu Heino voitti vuonna 2014 Helsingissä järjestetyn Finnish International Championships -turnauksen miesten kaksinpelissä. Huhtikuussa 2015 järjestetyssä Finnish Openissa Heino pelasi itsensä hopealle. Eetun palkintokaapissa komeilee myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Eetun seura Ranskan sarjassa on BC Chambly Oise.

Loukkaantumisen vuoksi kilpailutaukoa syksyn MM-kisoista saakka pitänyt Airi Mikkelä palasi pelikentälle Dutch Openissa. Airilla oli vastassaan espanjalainen Clara Azurmendi. Mikkelä hävisi ottelun erin 21-10 21-14.

-Mulla oli tosi heikko peli tänään. En saa just nyt kropasta mitään iriti ja olo on tosi huono, Airi kommentoi ottelun jälkeen.

Singaporessa nuorten olympialaisissa vuonna 2010 itsensä 16 parhaan joukkoon taistellut Airi Mikkelä hakee vuoden 2020 olympialaisista vielä parempaa menestystä. Tämän takia hän on muuttanut Tanskaan harjoittelemaan lajivalmentajanaan Lennart Engler. Airi edustaa Östersundom IF:iä (ÖIF), mutta Tanskan sarjassa hänen seuransa on Odense Badminton Klub. Lisäksi Airi pelaa SK Meteor Prahan riveissä Tšekissä. Airi on voittanut Islannin avoimet vuonna 2014 sekä Perun avoimet vuonna 2016. Lisäksi hänellä on muutamia semifinaali- ja finaalipaikkoja kansainvälisistä kisoista. Maailmanrankingissa hän on parhaimmillaan ollut sijalla 48. Airilta löytyy myös kaksi Suomen mestaruutta kaksinpelistä vuosilta 2014 ja 2017.

Henri Aarnio (ÖIF) sai avausottelussa vastaansa intialaisen Sahil Sipanin. Aarnio vei voiton kotiin selkein numeroin 21-14 21-18. Aarnion toinen ottelu Tanskan Hans-Kristian Solberg Vittinghusia vastaan oli todellinen jännitysnäytelmä. Aarnio johti ottelua moneen otteeseen, loppujen lopuksi ottelun voitto meni kuitenkin tanskalaiselle 25-23 21-19. Samainen Hans-Kristian Solberg Vittinghus tiputti Dutch Openista myös Iikka Heinon (ESB). Heino hävisi avausottelunsa erin 21-11 21-9

-Pelasin alussa ihan hyvin. Pysyin hyvin pelissä mukana, mutta vastustaja oli selvästi varmempi. Vittinghus on aika samantyyppinen pelaaja kuin minä, mutta hän oli tänään vaan selvästi parempi joka osa-alueella. Harmittaa, että toisessa erässä en saanut yhtään pelistä kiinni ja tuli jo heti alussa liian suuri ero pisteissä, Iikka kertoi.

Sekanelipelipari Anton Kaisti ja Jenny Nyström hävisivät avausottelunsa isäntämaa Hollannin Jacco Arendsille ja Selena Piekille superjännittävän ja aktiivisen pelin jälkeen. Ottelu päättyi hollantilaisten voittoon erin 16-21 22-20 22-20.

-Niin lähellä! Hyvää peliä oli meiltä tänään, jäi ihan pienistä asioista kiinni, Jenny viestitti pelin jälkeen.

Anton Kaisti ja Jenny Nyström ovat saavuttaneet  kansainvälistä menestystä sekanelinpelissä. He edustavat molemmat Helsingfors Badminton Clubia (HBC). Tämän lisäksi he hakevat kansainvälisen tason harjoitusta ja pelejä ulkomaisissa seuroissa, jotka ovat Antonilla BC Adliswil Sveitsissä ja Jennyllä BC Wipperfield Saksassa. Anton ja Jenny ovat pelanneet parina vuodesta 2010 alkaen ja välissä pidetyn muutaman vuoden tauon jälkeen yhteistyö on lähtenyt taas hyvin käyntiin. Jenny ja Anton voittivat paussin jälkeen neljä kansainvälistä mestaruutta muutamassa kuukaudessa. Molemmilla on kuusi SM-kultaa sekanelinpelistä. Lisäksi Antonilla on miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014.

Suomalaisten tulokset tänään

Kalle Koljonen – Joshua Magee, Irlanti 21-8 21-16

Eetu Heino – Mathias Bonny, Sveitsi 21-16 21-13

Clara Azurmendi, Espanja – Airi Mikkelä 21-10 21-14

Henri Aarnio – Sahil Sipani, Intia 21-14 21-18

Hans-Krisitian Solberg Vittinghus, Tanska – Iikka Heino 21-11 21-9

Jacco Arends & Selena Piek, Hollanti – Anton Kaisti & Jenny Nyström 16-21 22-20 22-20

Felix Burestedt, Ruotsi – Eetu Heino 21-16 24-22

Hans-Krisitian Solberg Vittinghus, Tanska – Henri Aarnio 25-23 21-19

Erik Meijs, Hollanti – Kalle Koljonen 21-16 21-11

 

Ottelut jatkuvat huomenna miesten ja naisten nelinpeleillä, kun Jenny Nyström ja Sonja Pekkola saavat vastaansa ruotsalaiset Amanda Hogstromin ja Clara Nistadin. Henri Aarnio ja Iikka Heino pelaavat isäntämaa Hollannin Jacco Arendsia ja Ruben Jilleä vastaan.

Suomalaisten ottelut ja tulokset: 

http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=8D30BB85-24FF-44F0-AE76-65A3CFF9D9FD&c=FIN

Kuvat Mark Phelan for Badminton Europe