Tokyo Team huomenna Dutch Openissa

Olympiavalmennusryhmä Tokyo Teamin pelaajat Eetu Heino, Kalle Koljonen, Airi Mikkelä, Anton Kaisti ja Jenny Nyström osallistuvat huomenna starttaavaan Yonex Dutch Openiin. Heidän lisäkseen turnaukseen matkaavat maajoukkuepelaajat Iikka Heino, Henri Aarnio ja Sonja Pekkola. Miesten kaksinpelissä otteluvuorossa ensimmäisenä on Kalle Koljonen, joka saa vastaansa Irlannin Joshua Mageen. Koljonen edustaa Espoon Sulkapallo-Badmintonia (ESB) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Kaudella 2016-2017 hän saavutti viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle voitti lisäksi miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuonna 2016. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Team Skælskør-Slagelse.

Eetu Heino aloittaa turnauksen pelaamalla Sveitsin Mathias Bonnyä vastaan. Espoo Sulkapallo-Badmintonia (ESB) edustava Eetu Heino voitti vuonna 2014 Helsingissä järjestetyn Finnish International Championships -turnauksen miesten kaksinpelissä. Huhtikuussa 2015 järjestetyssä Finnish Openissa Heino pelasi itsensä hopealle. Eetun palkintokaapissa komeilee myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Eetun seura Ranskan sarjassa on BC Chambly Oise.

Loukkaantumisen vuoksi kilpailutaukoa syksyn MM-kisoista saakka pitänyt Airi Mikkelä palaa pelikentälle Dutch Openissa. Airilla on vastassaan espanjalainen Clara Azurmendi. Singaporessa nuorten olympialaisissa vuonna 2010 itsensä 16 parhaan joukkoon taistellut Airi Mikkelä hakee vuoden 2020 olympialaisista vielä parempaa menestystä. Tämän takia hän on muuttanut Tanskaan harjoittelemaan lajivalmentajanaan Lennart Engler. Airi edustaa Östersundom IF:iä (ÖIF), mutta Tanskan sarjassa hänen seuransa on Odense Badminton Klub. Lisäksi Airi pelaa SK Meteor Prahan riveissä Tšekissä. Airi on voittanut Islannin avoimet vuonna 2014 sekä Perun avoimet vuonna 2016. Lisäksi hänellä on muutamia semifinaali- ja finaalipaikkoja kansainvälisistä kisoista. Maailmanrankingissa hän on parhaimmillaan ollut sijalla 48. Airilta löytyy myös kaksi Suomen mestaruutta kaksinpelistä vuosilta 2014 ja 2017.

Sekanelinpelipari Anton Kaisti ja Jenny Nyström aloittavat Yonex Dutch Openin pelillä isäntämaa Hollantia vastaan, kun avausottelussa kentälle astelevat Jacco Arends ja Selena Piek. Anton Kaisti ja Jenny Nyström ovat saavuttaneet  kansainvälistä menestystä sekanelinpelissä. He edustavat molemmat Helsingfors Badminton Clubia (HBC). Tämän lisäksi he hakevat kansainvälisen tason harjoitusta ja pelejä ulkomaisissa seuroissa, jotka ovat Antonilla BC Adliswil Sveitsissä ja Jennyllä BC Wipperfield Saksassa. Anton ja Jenny ovat pelanneet parina vuodesta 2010 alkaen ja välissä pidetyn muutaman vuoden tauon jälkeen yhteistyö on lähtenyt taas hyvin käyntiin. Jenny ja Anton voittivat paussin jälkeen neljä kansainvälistä mestaruutta muutamassa kuukaudessa. Molemmilla on kuusi SM-kultaa sekanelinpelistä. Lisäksi Antonilla on miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014.

Tokyo Teamin lisäksi Yonex Dutch Openissa kisaavat maajoukkuepelaajat Iikka Heino (ESB), Henri Aarnio (ÖIF) ja Sonja Pekkola (TS). Iikka Heino ja Henri Aarnio pelaavat sekä miesten kaksinpeliä että miesten nelinpeliä. Sonja Pekkola osallistuu naisten nelinpeliin parinaan Tokyo Teamin Jenny Nyström.

Kaikki suomalaisten ottelut ja tulokset:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=8D30BB85-24FF-44F0-AE76-65A3CFF9D9FD&c=FIN